World Scout Jamboree 2019


I sommeren 2019 var to af Øksegruppens medlemmer, Nadia og Alexander, med på verdensspejderjamboreen i Nordamerika, afholdt af både Canada, USA og Mexico (www.2019wsj.org). Selve lejren foregik i West Virginia på Summit Bechtel Reserve (www.summitbsa.org), hvor mere end 45.000 spejdere fra omtrent 170 lande deltog. Vores medlemmer deltog som International Service Team (IST) og arbejdede derfor begge på lejren, men i to forskellige funktioner.

FÆLLESTUR:

Før større lejre som WSJ er der ofte en rundrejse. Denne gang var der tre valgmuligheder for de mange danske spejdere og ledere fra Danmark, nemlig City, History eller Nature Tour, som både Alexander og Nadia valgte. Denne tur startede i Charlotte i North Carolina. Alle på Nature Tour tog til U.S. National Whitewater Center hvor man kunne prøve white water rafting, svævebaner, klatring samt kayakroning. Dagen efter gik turen til Grandfather Mountain hvor man kunne udforske et naturmuseum og opleve naturen, både ved at se dyr, samt nye udsigten fra toppen af bjerget. Dernæst var de i Rocky Face Mountain Park, hvor Nadia tog den udfordrende vandring op ad "Vertical Mile" (en ganske stejl klippe).

Nadias oplevelse af lejren:

Jeg arbejdede i lejrhospitalet Stadium Medical. Dette lejrhospital var et af de store, da det lå øverst i det stadium hvor de store ceremonier blev afholdt. Det skulle derfor kunne tilgodese op til 45.000 spejdere i fællesskab med redningsfolk og samaritter i publikum. Der var derfor ganske travlt ved disse ceremonier, og noget mere stille resten af tiden. Jeg arbejdede med at modtage folk og fik derfor mødt mennesker fra hele verden, når de kom med forstuvede ankler, hedeslag og meget mere.

Jeg havde desuden en del fritid, der blev brugt til udforskning - jeg så de forskellige underlejre og prøvede diverse aktiviteter, såsom bueskydning og klatring. Og så fik jeg naturligvis gået rigtig meget, da Summit Bechtel Reserve er et meget stort sted!

Alexanders oplevelse af lejren:

Jeg var en del af holdet "Creative Expression", hvis formål var at aktivere spejderne rundt omkring på lejren. Det blev gjort på tre forskellige måder: fotoboder der lokkede spejdere til at tage en masse fjollede billeder (med udklædning naturligvis!), pop-up cirkusaktiviteter hvor man kunne lære at bruge diablo, at junglere med kegler eller ringe, og sidst, men ikke mindst, maleboden hvor der kunne males med vandfarver på papir eller akrylmaling på farvede lærreder. Kort sagt var "Creative Expression" fornemmeste opgave at lave sjov og ballade, og sprede glæde rundt omkring på lejren. Og det gjorde vi i den grad."